Duurzame second life printers

Naast nieuwe Multifunctionele printers levert Pinnacle ook duurzame “Second Life” printers. Vanuit milieu oogpunt wordt hergebruik van goede materialen steeds belangrijker. Het blijkt dat in bijna alle gevallen aan het einde van een huurovereenkomst de tellerstand van de machine nog niet eens op 20% van de Lifetime staat, toch zullen fabrikanten u proberen te overtuigen om op nieuwe apparatuur over te stappen!

Pinnacle Second Life

Minimaal 80% hergebruik realiseren.

Pinnacle is geen fabrikant, maar een dienstverlener, ons doel is dus de dienstverlening!

Vandaar dat wij geen baat hebben bij het vroegtijdig plaatsen van de allernieuwste apparatuur ter vervanging van technisch nog lang niet afgeschreven apparatuur.

Multifunctionals zijn in principe uit ontwikkelde producten, nieuwe ontwikkelingen richtten zich met name op software toepassingen en het energie label.

In ons Technich Center worden de jong gebruikte Multifunctionals, verkregen door eigen Import, opnieuw opgebouwd, waarbij alle goede materialen opnieuw worden gebruikt en de overige duurzaam gerecycled. Daarnaast vindt een volledige revisie plaats, het doel is om minimaal 80% hergebruik te realiseren om zo een maximale besparing te bereiken.

35% GOEDKOPER DAN REGULIERE TOEPASSINGEN

De kunststof delen van de machine worden speciaal behandeld en gereinigd, resultaat is dat de machine er weer als nieuw uitziet!

De levensduur van een duurzame printer, afhankelijk van het gebruik, ligt tussen de 6 en 10 jaar. Gedurende deze periode krijgen de printers dezelfde garantie en service als die van de nieuwe printers.

Deze duurzame alternatieven hebben identieke specificities en compatibiliteit met de allernieuwste software solutions.

De duurzame oplossing is 35% goedkoper dan reguliere toepassingen, levert bovendien niets in op kwaliteit en printgemak.

Co2 Neutraal printen.

Milieu en klimaat een toenemend “Hot-Item” zeker als het om CO2 uitstoot gaat.

De productie en transport van een nieuwe Multifunctional levert ca. 530 kg Co2 uitstoot op. De uitstoot van een print is 1,2 gram u kunt dus nog tot wel 440.000 afdrukken maken met de “duurzame” Second Life printer en nog steeds wordt er CO2 neutraal geprint. Bij een maand volume van 3.660 afdrukken per maand kunt u 120 maanden CO2 neutraal printen.

van Economische levensduur naar Technische levensduur.

De Second Life machine’s van Pinnacle zijn machine’s van RICOH, EPSON en Konica Minolta.

Uitgangspunt voor duurzaamheid: van Economische levensduur naar Technische levensduur.

Pinnacle Logo Divider

Pinnacle Koffie staat klaarDE KOFFIE

STAAT KLAAR

Pinnacle 25 Jaar Ervaring25 JAAR

ERVARING

Pinnacle Scherpe PrijzenBESTE PRIJS

EN KWALITEIT

Pinnacle Volledige OntzorgingVOLLEDIGE

ONTZORGING